Крайни резултати в Шампионската лига

Днес се изиграха първата порция мачове от последния 6-и кръг в групите на Шампионската лига. В повечето от тях ситуацията беше ясна и предварително знаехме отборите, които продължават напред, но в други имаше интрига за първото или третото място. Най-любопитно беше в група "D", в която след драматични двубои за следващата фаза се класираха Тотнъм и Айнтрахт (Франкфурт), Спортинг (Лисабон) зае третата позиция, а Марсилия отпадна. 

Ливърпул сложи край на серията на Наполи

В група "А" вече класиралите се Ливърпул и Наполи направиха интересен сблъсък, спечелен с 2:0 от мърсисайдци. Головете на Мохамед Салах и Дарвин Нунес в края обаче не бяха достатъчни на тима на Юрген Клоп да финишира на първото място. То остана за Наполи заради успеха с 4:1 в първия мач.

Аякс остави Рейнджърс без точка в груповата фаза и ще играе в Европа и през пролетта

В другата среща пък Рейнджърс прие Аякс на "Айброкс" и загуби с 1:3. Шотландците завършиха груповата фаза без нито една точка и с голова разлика 2:22. Аякс зае третото място и ще участва в елиминациите на Лига Европа. 

Байер и Брюж направиха равенство, което удовлетвори и двата тима

Брюж изпусна първото място в група "В", след като стигна само до нулево равенство при гостуването си на Байер (Леверкузен). Белгийският тим завърши с точка зад победителя Порто, а "аспирините" постигнаха целта си и заеха третата позиция, която ги праща в Лига Европа.

Порто изхвърли Атлетико от Европа

Големият губещ от днешните мачове, а и като цяло в групата, е Атлетико Мадрид. "Дюшекчиите" отстъпиха с 1:2 при визитата си на Порто и останаха последни в подреждането заради по-лошите си показатели в преките двубои с Байер. Порто пък измести Брюж от върха в крайното класиране. "Драконите" започнаха в групата с две загуби, но спечелиха следващите си 4 мача.

Байерн завърши с пълен актив "групата на смъртта" след спокойна победа над Интер

Най-спокойно беше в група "С", където всичко днешните мачове бяха само за протокола. Байерн се наложи с 2:0 над Интер след попадения на Бенжамен Павар и Ерик Максим Чупо-Мотинг. По този начин баварският гранд събра максимален актив от 18 точки. Интер също продължава напред за сметка на Барселона. 

Барселона се сбогува с Шампионската лига с голов спектакъл

В другия мач каталунците не срещнаха особени трудности с Виктория (Пилзен) и спечелиха гостуването си Чехия с 4:2. Два гола заби Феран Торес, а по веднъж се разписаха Маркос Алонсо и Пабло Торе. Виктория остана без точка. 

Тотнъм ликува в драма на "Велодром", Марсилия изгуби всичко

В група "D" всеки от отборите имаше своите шансове за продължаване напред. Тотнъм направи обрат при гостуването си на Марсилия и се наложи с 2:1. Второто попадение, отбелязано от Пиер-Емил Хьойберг, осигури на "шпорите" първото място в крайното класиране и изхвърли ОМ от евротурнирите. 

Айнтрахт спечели мача на истината, но и Спортинг трябва да се радва

Другата среща се разви по подобен начин. Спортинг (Лисабон) поведе на Айнтрахт (Франкфурт), но загуби с 1:2 и пропусна шанса си да се класира за осминафиналите. Португалците дори бяха на секунди от това да останат последни в групата, но благодарение на победния гол на Тотнъм ще играят в Лига Европа. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти