Вратарката на Англия и на Манчестър Юнайтед дължи голямото си израстване на Де Хеа

Давид де Хеа е изиграл голяма роля за огромното израстване на вратаря на националния отбор на Англия при дамите Мери Ърпс, признава "съотборничката" на испанския страж в Манчестър Юнайтед. Тя твърди, че двамата редовно обсъждат резултатите на женския отбор на "червените дяволи" и Де Хеа й дава съвети. Ърпс направи много силен мач на полуфинала на Евро 2022 срещу Швеция и запази за четвърти път суха мрежа. 

Медиите и феновете я оприличиха на Де Хеа, след като само след 30 секунди тя изби удар от близко разстояние на София Якобсон с протегнат крак. Точно както го прави често и испанецът. "Приемам това сравнение, благодаря Ви", заяви Ърпс пред британските медии в сряда и добави, че е получила поздрави от Де Хеа след последния съдийски сигнал на полуфинала. "Говоря си сравнително често с Давид. Разменяме си съобщения, обсъждаме резултати, чисти мрежи и подобни неща. Той подкрепя много женския отбор на Манчестър Юнайтед и това е приятно. За един вратар обаче е много важно да има собствен стил, защото не можеш да имитираш всичко. Всеки е изграден различно и всички имаме разнообразни силни страни".

 Ърпс е допуснала само един гол в пет мача на Евро 2022, след като през миналата година не получи повиквателна за Олимпиадата в Токио под ръководството на Хеге Рийзе. Тя бе пренебрегната заради Ели Роубък, но попадна отново в състава при новия селекционер Сарина Вийгман, след като вратарката на Манчестър Сити получи контузия. "Обожавам да играя на ниво национални отбори. Чувството е фантастично. Горда съм, че съм част от националния отбор на Англия. Съотборничките ми са доволни от играта ми и за мен това значи всичко", продължава Ърпс. Финалът на Евро 2022 за жени ще бъде проведен този уикенд. Съперник на Англия на "Уембли" ще бъде осемкратният шампион Германия.

Още от Футбол свят

Виж всички