Тежки критики срещу Ферари в медиите

Както можеше да се очаква италианската преса не прие еднозначно победата на Карлос Сайнц в Гран При на Великобритания, основно заради тактически грешки на Ферари, които лишиха от шанс за победа по-бързия пилот на Скудерията в състезанието - Шарл Леклер.

Вестник La Gazzetta dello Sport е сред тези, които отправиха най-тежките критики срещу представянето на Ферари.

“Леклер беше наказан от екипа на стената на бокса. Сайнц празнува, но ситуацията с Леклер вече експлодира - написа вестникът, който коментира и разговора на Матиа Биното с Леклер, в който шефът на тима му е казал да остане спокоен. - Как може да искаме от Леклер да остане спокоен? Той можеше да вземе първата си победа от Австралия насам, но също като в Монако, Ферари отново сбърка с тактиката. Скудерията изостава в точките и почти не успя да се възползва от проблемите на Макс Верстапен. Все още е неясно дали във Ферари се фокусират върху един пилот в битката за титлата или все още залагат и на двамата.”

Леклер поиска пълен преглед на стратегията на Ферари

Анализаторите на ВВС също се зачудиха каква точно беше логиката на решенията на Ферари в хода на състезанието в неделя.

В Италия: В понеделник всички разбират от стратегия

“Леклер може и да не иска действията на Ферари да са заглавия в пресата, но след това, което се случи на “Силвърстоун”, фокусът пада върху тези грешки - обясниха британците. - Серията решения на Ферари изглеждаха така сякаш те се опитват да направят така, че Леклер да загуби състезанието и битката за титлата. Първото вече го постигнаха.”

Лесклер: Биното се опита да ме развесели след финала

Във Франция L’Equipe също критикува Скудерията, като обясни, че тимът е провалил състезанието на Шарл.

Хорнър: В Мерцедес объркаха стратегията

“Пред по-голямата част от състезанието победата изглеждаше да принадлежи на Леклер, който до края се бори с героя на местната публика и господар на “Силвърстоун”, чието състезание беше съживено от обстоятелствата, но накрая победата отиде при другия пилот на Ферари”, допълни френското издание.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти