Леклер поиска пълен преглед на стратегията на Ферари

Шарл Леклер обяви, че ще поиска пълен преглед на стратегията на Ферари в Гран При на Великобритания вчера, в която пилотът от Монако загуби битката за победата, тъй като не беше повикан за нови гуми, когато колата на сигурността поведе колоната след повредата на Естебан Окон. Леклер остана начело с използвани твърди сликове, а зад него се подредиха Карлос Сайнц, Серхио Перес, Люс Хамилтън и т.н, но с нови меки сликове. При рестарта Леклер не успя да се съпротивлява дълго на атаките на преследвачите му и на финала завърши четвърти.

“Не искам да коментирам сега това, което стана в края на състезанието, искам първо да го обсъдя с тима и да направим пълен преглед на стратегията, за да разбера каква е била причината за тези решения - обясни на пресконференцията след финала Леклер, който след финала влезе в оживен разговор с шефа на Скудерията Матиа Биното. - Смятам, че бях много силен в първата част на състезанието, но там загубих малко време, не знам дали това щеше да промени изхода на надпреварата, по-скоро не, но за следващите състезания трябва да прегледаме всичко.”

Леклер потвърди, че не е имало дискусия по радиото за това дали да спира в бокса зад колата на сигурността.

Лесклер: Биното се опита да ме развесели след финала
Лесклер: Биното се опита да ме развесели след финала

“Не, защото нямаше време, но след това от бокса ми казаха да остана на пистата - заяви Леклер. - Нямаше как да вляза, ако това не е обсъдено предварително и това беше.”

Биното: Няма какво да изясняваме
Биното: Няма какво да изясняваме

Пилотът на Ферари разказа и за битката с Люис Хамилтън за третото място, след която 7-кратният световен шампион се качи на подиума пред родна публика.

Хамилтън: Това състезание ме върна към дните ми в картинга
Хамилтън: Това състезание ме върна към дните ми в картинга

“Не знам колко се видя от този двубой с Люис, но аз карах на ръба - обясни Шарл, който беше по-бавен и по-нестабилен с твърдите си сликове. - Трябваше да съм на ръба и да се опитам да запазя позицията. Не мисля, че можех да направя нещо повече от това срещу Люис. Беше забавно, но аз вече бях много ядосан. Направих всичко по силите ми до финала, но не беше достатъчно. До последната обиколка вярвах, че ще мога да се кача на подиума.”

Сайнц: Много специален ден за мен!
Сайнц: Много специален ден за мен!

Леклер отново похвали съотборника си Сайнц за победата вчера.

“Това е много важен момент за Карлос - заяви Шарл. - Колкото и да съм разочарован, първата победа на Карлос е страхотна. Това е сбъдната мечта. Като дете мечтаеш за този момент, особено да е с Ферари, така че той трябва да му се наслади. Това е неговият ден, надявам се следващият път ще е моят ден.”

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти