Тежки критики срещу Ферари в медиите

Както можеше да се очаква италианската преса не прие еднозначно победата на Карлос Сайнц в Гран При на Великобритания, основно заради тактически грешки на Ферари, които лишиха от шанс за победа по-бързия пилот на Скудерията в състезанието - Шарл Леклер.

Вестник La Gazzetta dello Sport е сред тези, които отправиха най-тежките критики срещу представянето на Ферари.

“Леклер беше наказан от екипа на стената на бокса. Сайнц празнува, но ситуацията с Леклер вече експлодира - написа вестникът, който коментира и разговора на Матиа Биното с Леклер, в който шефът на тима му е казал да остане спокоен. - Как може да искаме от Леклер да остане спокоен? Той можеше да вземе първата си победа от Австралия насам, но също като в Монако, Ферари отново сбърка с тактиката. Скудерията изостава в точките и почти не успя да се възползва от проблемите на Макс Верстапен. Все още е неясно дали във Ферари се фокусират върху един пилот в битката за титлата или все още залагат и на двамата.”

Леклер поиска пълен преглед на стратегията на Ферари
Леклер поиска пълен преглед на стратегията на Ферари

Анализаторите на ВВС също се зачудиха каква точно беше логиката на решенията на Ферари в хода на състезанието в неделя.

В Италия: В понеделник всички разбират от стратегия
В Италия: В понеделник всички разбират от стратегия

“Леклер може и да не иска действията на Ферари да са заглавия в пресата, но след това, което се случи на “Силвърстоун”, фокусът пада върху тези грешки - обясниха британците. - Серията решения на Ферари изглеждаха така сякаш те се опитват да направят така, че Леклер да загуби състезанието и битката за титлата. Първото вече го постигнаха.”

Лесклер: Биното се опита да ме развесели след финала
Лесклер: Биното се опита да ме развесели след финала

Във Франция L’Equipe също критикува Скудерията, като обясни, че тимът е провалил състезанието на Шарл.

Хорнър: В Мерцедес объркаха стратегията
Хорнър: В Мерцедес объркаха стратегията

“Пред по-голямата част от състезанието победата изглеждаше да принадлежи на Леклер, който до края се бори с героя на местната публика и господар на “Силвърстоун”, чието състезание беше съживено от обстоятелствата, но накрая победата отиде при другия пилот на Ферари”, допълни френското издание.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти