Агентът на Димо Кръстев: Ако имам друг добър българин, ще го предложа първо на Фиорентина

Агентът на българския футболист на Фиорентина Димо Кръстев - Пламен Пейчев, говори пред сайта FiorentanaUno.com, след като неговият довереник преподписа договора си с клуба от Серия А.

"Когато има желание от двете страни да се поднови договорът, нещата се случват достатъчно лесно. Договорката с Джо Бароне и Даниеле Праде бе постигната преди време. Сега нещата са официални, но свършихме работата още през летните месеци. Веднага след като Кръстев навърши 18 години, започнахме разговори с Фиорентина и след 2 срещи уточнихме всичко. Подписът беше само формалност", разказва футболният агент.

Фиорентина поднови договора на роден талант

"Момчето се чувства добре във Фиорентина, откакто пристигна тук като 16-годишен. Това се превърна в негов дом. На финала за Купата на Италия в Примаверата в Парма, Кръстев не очакваше да е титуляр, но Акуилани го пусна в стартовия състав и той направи голям мач. Оттам нещата се забързаха при него. Той има 6-7 мача като резерва в първия отбор с Чезаре Прандели. Да се надяваме, че тази година ще дойде моментът му за пробив в първия отбор. Конкуренцията в халфовата линия е много сериозна, но вярвам, че ще убеди треньора Винченцо Италиано за бъдеще", надява се Пейчев.

"Кръстев умее да отработва топката с невероятна лекота. Има техническите и физически качества, липсва му само малко опит при големите. Ще изберем най-добрия вариант за развитието на футболиста, но ще го обсъдим първо с клуба. Например, друг наш футболист - Петко Христов, бе в първия отбор със Стефано Пиоли и щеше да дебютира срещу Милан. След това игра 3 години под наем в Серия Ц, а сега има 9 мача като титуляр в Специя. Всички искаме Кръстев да пробие в първия отбор, но вариантът с преотстъпване не е за изключване", смята мениджърът. "За всеки българин Фиорентина е голям клуб не само за Италия, но и за Европа. Това е отбор, в който можеш да се развиваш, а не да го използваш за преходен вариант. Ако имам друг добър играч като Кръстев, ще го предложа първо на Фиорентина", завърши Пламен Пейчев.

Още от Българи зад граница

Виж всички