Агентът на Димо Кръстев: Ако имам друг добър българин, ще го предложа първо на Фиорентина

Агентът на Димо Кръстев: Ако имам друг добър българин, ще го предложа първо на Фиорентина

Агентът на българския футболист на Фиорентина Димо Кръстев - Пламен Пейчев, говори пред сайта FiorentanaUno.com, след като неговият довереник преподписа договора си с клуба от Серия А.

"Когато има желание от двете страни да се поднови договорът, нещата се случват достатъчно лесно. Договорката с Джо Бароне и Даниеле Праде бе постигната преди време. Сега нещата са официални, но свършихме работата още през летните месеци. Веднага след като Кръстев навърши 18 години, започнахме разговори с Фиорентина и след 2 срещи уточнихме всичко. Подписът беше само формалност", разказва футболният агент.

Фиорентина поднови договора на роден талант
Фиорентина поднови договора на роден талант

"Момчето се чувства добре във Фиорентина, откакто пристигна тук като 16-годишен. Това се превърна в негов дом. На финала за Купата на Италия в Примаверата в Парма, Кръстев не очакваше да е титуляр, но Акуилани го пусна в стартовия състав и той направи голям мач. Оттам нещата се забързаха при него. Той има 6-7 мача като резерва в първия отбор с Чезаре Прандели. Да се надяваме, че тази година ще дойде моментът му за пробив в първия отбор. Конкуренцията в халфовата линия е много сериозна, но вярвам, че ще убеди треньора Винченцо Италиано за бъдеще", надява се Пейчев.

"Кръстев умее да отработва топката с невероятна лекота. Има техническите и физически качества, липсва му само малко опит при големите. Ще изберем най-добрия вариант за развитието на футболиста, но ще го обсъдим първо с клуба. Например, друг наш футболист - Петко Христов, бе в първия отбор със Стефано Пиоли и щеше да дебютира срещу Милан. След това игра 3 години под наем в Серия Ц, а сега има 9 мача като титуляр в Специя. Всички искаме Кръстев да пробие в първия отбор, но вариантът с преотстъпване не е за изключване", смята мениджърът. "За всеки българин Фиорентина е голям клуб не само за Италия, но и за Европа. Това е отбор, в който можеш да се развиваш, а не да го използваш за преходен вариант. Ако имам друг добър играч като Кръстев, ще го предложа първо на Фиорентина", завърши Пламен Пейчев.

Още от Българи зад граница

Виж всички