Фиорентина поднови договора на роден талант

Фиорентина поднови договора на роден талант

От Фиорентина официално обявиха, че 18-годишният дефанзивен халф Димо Кръстев е подписал нов договор, който ще го задържи в клуба поне до 2024 година с опцията за още два сезона. Българският талант все още няма записан официален мач за първия състав на “виолетовите”, но е сочен за един от най-обещаващите играчи в клуба, като проведе предсезонна подготовка наравно с футболистите на Винченцо Италиано.

Фиорентина съобщава за удължаването на договора на играча Димо Кръстев до 2024 година с опцията за подновяването му с още две години в полза на “виолетовия” клуб. Халфът пристигна във Фиорентина през 2019 година и вече е част от първия състав. Той спечели на два пъти Купата на Италия с примаверата, а през септември дебютира за младежкия национален отбор на България. Така играчът, роден през 2003 година, ще продължи своята кариера, носейки виолетовата фланелка през следващите няколко сезона”, се казва в съобщението на клуба.

“Много съм щастлив, че подписах новия си договор с Фиорентина. Мечтата ми да бъда футболист на този клуб продължава. Следващата стъпка е да стана професионален футболист и да запиша своя дебют с виолетовата фланелка в Серия А”, коментира развълнуваният Кръстев пред клубната телевизия.

Още от Българи зад граница

Виж всички