Легенда на MotoGP: Роси все още има какво да покаже

Световният шампион в клас до 500 куб. см. на световния шампионат по мотоциклетизъм за 1993 година Кевин Шванц изказа мнението си, че според него Валентино Роси все още има какво да покаже в своята кариера, но все пак остава притеснен след слаби старт на сезон 2021 от страна на Доктора.

До момента през годината, 42-годишният италианец има само едно класиране в зоната на точките, благодарение на 12-о си място в откриващата сезона Гран При на Катар. Само седмица по-късно той записа и най-слабото си представяне в квалификация в своята кариера в кралския клас, когато се нареди 21-и на старта за второто състезание на „Лусайл“. Неговият договор с екипа на Petronas Yamaha SRT изтича в края на годината и се очаква той да вземе решение за продължаването на своята кариера в близките седмици.

„Малко съм притеснен за №46, не обичам да го виждам да се състезава толкова назад в колоната. В първия старт той имаше силна квалификация, но след това имаше проблеми в Португалия и на „Херес“, а след това и в състезанията не направи прогрес. Може би нивото му на комфорт с мотора не е достатъчно, може би заводските мотори на Yamaha имат нещо, което ги прави по-бързи и може би Роси е последният, който ще ги получи тези подобрения. Кой знае? Сигурен съм обаче, че №46 все още има какво да покаже“, коментира американецът.

Роси има пълната подкрепа на Petronas SRT въпреки слабия старт на сезона

Попитан дали според него Доктора се наслаждава на състезания в момента, Шванц каза следното: „Не, като пилот това е едно от най-трудните неща на света. Помня първите няколко състезания за 1995 година, когато имах лоши квалификации и се състезавах в дъното на колоната, вместо за подиуми и победи както бях свикнал. Това е много тежко за един пилот. Състезанията са забавни защото всички ние обичаме да печелим, а когато това не е възможно, те не са толкова забавни. Мислех си, че когато колоната се върне в Европа, може би не в Португалия, но на „Херес“ където той се е състезавал много, печелил е и познава пистата това ще го върне в челото. Това обаче не се случи и той определено страда в момента.“

В рамките на първите четири старта за сезон 2021 в кралския клас, Роси е единственият пилот с мотоциклет на Yamaha, който не се е качвал на подиума, като това стори и неговият съотборник Франко Морбидели, който използва по-стара версия на М1.

Сезон 2021 в MotoGP продължава тази неделя с надпреварата за Гран При на Франция на пистата „Льо Ман“.

Още от Моторни спортове

Виж всички