Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Легенда на MotoGP: Роси все още има какво да покаже

Легенда на MotoGP: Роси все още има какво да покаже

Световният шампион в клас до 500 куб. см. на световния шампионат по мотоциклетизъм за 1993 година Кевин Шванц изказа мнението си, че според него Валентино Роси все още има какво да покаже в своята кариера, но все пак остава притеснен след слаби старт на сезон 2021 от страна на Доктора.

До момента през годината, 42-годишният италианец има само едно класиране в зоната на точките, благодарение на 12-о си място в откриващата сезона Гран При на Катар. Само седмица по-късно той записа и най-слабото си представяне в квалификация в своята кариера в кралския клас, когато се нареди 21-и на старта за второто състезание на „Лусайл“. Неговият договор с екипа на Petronas Yamaha SRT изтича в края на годината и се очаква той да вземе решение за продължаването на своята кариера в близките седмици.

„Малко съм притеснен за №46, не обичам да го виждам да се състезава толкова назад в колоната. В първия старт той имаше силна квалификация, но след това имаше проблеми в Португалия и на „Херес“, а след това и в състезанията не направи прогрес. Може би нивото му на комфорт с мотора не е достатъчно, може би заводските мотори на Yamaha имат нещо, което ги прави по-бързи и може би Роси е последният, който ще ги получи тези подобрения. Кой знае? Сигурен съм обаче, че №46 все още има какво да покаже“, коментира американецът.

Роси има пълната подкрепа на Petronas SRT въпреки слабия старт на сезона
Роси има пълната подкрепа на Petronas SRT въпреки слабия старт на сезона

Попитан дали според него Доктора се наслаждава на състезания в момента, Шванц каза следното: „Не, като пилот това е едно от най-трудните неща на света. Помня първите няколко състезания за 1995 година, когато имах лоши квалификации и се състезавах в дъното на колоната, вместо за подиуми и победи както бях свикнал. Това е много тежко за един пилот. Състезанията са забавни защото всички ние обичаме да печелим, а когато това не е възможно, те не са толкова забавни. Мислех си, че когато колоната се върне в Европа, може би не в Португалия, но на „Херес“ където той се е състезавал много, печелил е и познава пистата това ще го върне в челото. Това обаче не се случи и той определено страда в момента.“

В рамките на първите четири старта за сезон 2021 в кралския клас, Роси е единственият пилот с мотоциклет на Yamaha, който не се е качвал на подиума, като това стори и неговият съотборник Франко Морбидели, който използва по-стара версия на М1.

Сезон 2021 в MotoGP продължава тази неделя с надпреварата за Гран При на Франция на пистата „Льо Ман“.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички