Валентино Роси ще вземе решение дали да продължи кариерата си, след 6-7 състезания

Валентино Роси ще вземе решение дали да продължи кариерата си, след 6-7 състезания

Легендата на MotoGP Валентино Роси, който през тази година ще се състезава за екипа на Petronas Yamaha SRT, ще вземе решение дали да продължи своята кариера и през 2022 година след първите няколко състезания през настоящата кампания. Това заяви неговата дясна ръка Учио Салучи.

Въпреки че ще кара за тима на Petronas Yamaha SRT, Доктора ще продължи да се ползва с пълна заводска подкрепа от страна на японския производител. Договорът му с малайзийския отбор е само за една година. според ръководителя на заводския тим на Yamaha Лин Джарвис, това се дължи на факта, че Patronas SRT и Yamaha все още нямат подписано споразумение за продължаване на сътрудничеството помежду си след края на 2021 година.

Самият Роси заяви преди старта на сезон 2020, че ще вземе решение за продължаването на кариерата си след първите 6-7 надпревари, но заради забавения старт на кампанията той подписа с Petronas Yamaha SRT още преди старта на сезона. Сега Селучи заяви, че Роси ще направи същото и през тази година.

„Всичко зависи от първите няколко състезания. След 6-7 старта ще видим дали още се забавлява и колко конкурентно способен е. В този момент той ще реши дали ще кара и през 2022-а, или ще окачи каската“, каза Селучи пред Sky Italia.

Ако Роси реши да сложи край на своята кариера след Гран При на Валенсия през ноември, той най-вероятно ще остане част от падока, но в ролята на отборен ръководител. През тази година неговият отбор VR46 ще участва в MotoGP с един мотор, който ще бъде управляван от полу-брата на Доктора – Лука Марини.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти