Платини за смъртта на Марадона: Във Франция едва ли ще има траур, когато Зидан и мен ни няма

Бившият капитан на Франция и шеф на ФИФА Мишел Платини даде малко изненадващо изявление и разкритикува Диего Марадона за последните за част от действията му последните години. Платини увери, че с оглед на "всичко, което се е случило през тези години", е очаквал смъртта на Марадона.

"Това е голяма загуба за футбола и тъга, но след всичко, което се случи през последните години, го очаквах. Бях се подготвил да чуя един ден по радиото съобщението за изчезването на Диего Марадона,” заяви той в интервю с френския медиум L'Equipe. Платини пояснява, че когато го е видял „да говори или да се движи с мъка“, той е знаел, че нещата не отиват в добра посока. "Така че се подготвяш за лошите новини, но когато дойде денят, разхлопва в сърцето ти, главата ти. Трудно е, идва носталгията и меланхолията”, добави той.

По отношение на хаотичния му личен живот Платини съжалява, че аржентинецът е бил заобиколен от лоша среда. "Не го обвинявам за грешките му, а заобикалящата го среда. Всички, които бяха около него, се възползваха добре от това и не му помогнаха да се възстанови", каза Платини, който призна, че въпреки най-добрия играч в историята за него е Йохан Кройф. Французинът припомни първия път, когато се е изправил срещу аржентинската легедна през 1979 г. в Буенос Айрес и обожанието, което той постигна в Неапол. „Марадона беше син на държава, където футболът е крал, така че беше момче крал. Не мисля, че ще има три дни национален траур във Франция, когато Зидан или аз не сме там,” завършва френската легенда.

Още от Футбол свят

Виж всички