И ръгбистите на Аржентина ще почетат паметта на Марадона

И ръгбистите на Аржентина ще почетат паметта на Марадона
Националният отбор по ръгби на Аржентина ще почете Диего Марадона в контролния мач срещу Нова Зеландия в събота, който е част от подготовката им за турнира Три нации. Така ръгбистите от Аржентина ще се опитат да уважат страстта му, когато се играе за страната, независимо за какъв спорт става дума, заяви треньорът им Марио Ледесма в четвъртък.
Реално пресконференцията измести фокуса си и разговорът мина само върху темата за Дон Диего. Марадона, който има 91 мача с националната футболна фланелка, почина на 60-годишна възраст в сряда, потапяйки нацията и целия спортен свят в траур.
Ледесма като играч има 84 срещи с ръгби-екипа на Аржентина и в живота няколко пъти се е срещал с Марадона. На тези срещи се е убедил, че носителят на Световната купа по футбол през 1986-а година е голям фен на Пумас, какъвто е прякорът на аржентинските ръгбисти.
"Той щеше да гледа и тенис, хокей, ръгби, футбол, стига да виждаше фланелка на Аржентина. Той винаги беше там и беше пример за това как се представя тази фланелка", каза Ледесма пред репортери в Сидни.
"Той е голяма фигура у нас и той олицетворява голяма част от начина, по който мислят аржентинците. Ще се опитаме да го запомним по възможно най-добрия начин, на терена, представящ цветовете на страната."
Марадона присъства на няколко мача на Пумас и Ледесма припомни един случай, когато се е появил на трибуните по време на мач срещу Нова Зеландия.
"Всичко спря, когато той се показа на трибуните. Имаше някаква магия", каза той. "Беше мач с All Blacks (Нова Зеландия), играта беше започнала и Диего излезе на балкона. Вдигна ръце и всичко спря. Ние, аржентинците, спряхме и погледнахме нагоре, и All Blacks спряха."
Ледесма се надяваше, че първата победа в историята над Нова Зеландия преди две седмици също е предизвикала усмивка в лицето на Марадона, докато той се бори с последиците от операцията на мозъка.
"Последните няколко месеца бяха наистина трудни за него, той бавно се изключваше и всички усещаха, че краят идва", каза Ледесма. "Така че, ако можехме да го зарадваме само малко, това би било чудесно."
Ледесма беше попитан дали смята, че духът на Марадона може да присъства по някакъв начин в Нюкасъл в събота, когато двата отбора излизат в контрола.
"Надявам се, надявам се. Защо не?" той се засмя. "Той обичаше Пумите, така че ще ни гледа."
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички