Капитанът на Финландия аут от Игрите

Изключително неприятни новини сполетяха отбора на Финландия по хокей само дни преди старта на мъжката надпревара от Олимпиадата в Сочи. Съставът на Суоми ще се наложи да се справя без услугите на двама от водещите си нападатели. Става дума за капитана на националния отбор Мико Койву от Минесота Уайлд и Валтери Филпула от Тампа Бей Лайтнинг. Информацията за тях бе потвърдена от официалните сайтове на клубовете, в които се състезават.

30-годишният Койву, който е по-малкият брат на Саку, счупи глезен на 4-ти януари и досега правеше опити да се завърне на леда, но това не стана и той се отказа от участие на Олимпийските игри.

„ Няма да играя на Олимпиадата. Не мога да съм на 100% готов, за да участвам в мачове на такова високо ниво”, сподели той пред официалният туитър на Уайлд.

При Филпула проблемът е също в глезена, но докторите не могат да установят точната причина. Играчът на „мълниите” се травмира в четвъртък, по време на срещата от редовния сезон срещу Торонто (1:4).

„Много се вълнувах от участието си на предстоящите Игри, но за съжаление няма да съм там. Положителното нещо все пак е, че до края на Олимпиадата ще се възстановя и веднага след края й ще мога отново да вляза в игра”, заяви разочарованият Филпула.

По разни данни, на техните места е много вероятно да бъдат повикани нападателите на Флорида Пантърс Шон Бергенхайм и на Торпедо (Нижний Новгород, КХЛ) Ярко Имонен.

Райко Стоянов, специално за Sportal.bg

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти