Милан се сгромоляса на "Сан Сиро" в дебюта на Черчи (видео+галерия)

Отборът на Милан се сгромоляса насред “Сан Сиро” в първия си мач за 2015 година. “Росонерите” допуснаха обрат с 1:2 от Сасуоло в 17-ия кръг от първенство. Първият гол на Андреа Поли за сезона в 9-ата минута заблуди тифозите на “червено-черните”, които очакваха успех след двете победи над Наполи и Реал (Мадрид) и равенството на "Олимпико" с Рома в последните три двубоя на тима. Никола Сансоне в 28-ата и Симеоне Дзадза в 68-ата минута развалиха дебюта на Алесио Черчи, който се появи в средата на втората част.

Успехът е първи в историята на гостите на “Сан Сиро” в Серия ”А”, където през този сезон тимът допусна най-голямата си загуба в историята - 0:7 при гостуването на  Интер. Тимът от Емилия-Романия се превръща в "черна котка" за миланския гранд, след като преди година уволниха Масимилиано Алегри при историческата си първа победа над Милан (4:3), а през май при единствената си загуба от Милан в Милано пък се оказа последен мач на Кларънс Зеедорф. Поражението е четвърто за “росонерите”, които останаха с 25 точки, докато Сасуоло вече има 23 точки.

Двамата треньори заложиха на офанзивните схеми 4-3-3, като Жереми Менес бе в компанията на Стефан Ел Шаарауи и Джакомо Бонавентура, докато Еузебио Ди Франческо бе заложил на вкаралия исторически четири гола на "росонерите" в един мач през миналия сезон Доменико Берарди, Симоне Дзадза и Никола Сансоне. Домакините започнаха по-активно и 9-ата минута Поли откри головата си сметка за този сезон. Той засече топката отблизо. След 25-ата минута гостите заиграха по-добре и изравниха в 28-ата минута с гол на Сансоне. Крилото се измъкна от Алекс и Адил Рами и след хубаво спиране на гърди прати топката в долния десен ъгъл. Голът бе негов втори този сезон. Последваха пропуски на Беларди и Биондини, докато "росонерите" не стигаха до противниковата врата. В 65-ата минута Алесио Черчи дебютира, след като смени Майкъл Есиен и още с първото си докосване можеше да се разпише, но бе изпреварен от Андреа Консили. Секунди по-късно Сасуоло стигна до пълен обрат. Дзадза стреля отдалеч, но топката изрезе в корнер. След центрирането му в 68-ата минута десетката на гостите със страхотен удар вкара за 1:2 своя шести гол този сезон. В 75-ата минута хубав удар от воле на резервата Пацини бе избит в корнер от Консили, аслед това Черчи пробва рефлекса на стража на гостите. До края на срещата Милан не създаде чисто положение и записа трето поражение пред своя публика от общо четвърто под ръководството на Индзаги. Интересното е, че загубата е първа от 17 години за "росонерите" в дебютен мач за годината. Така мечтаното третото място се отдалечава. КЛАСИРАНЕ СТАТИСТИКА НА МАЧА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти