Един болид може да се състезава дори на лед, но защо да се стига до там?

"Бъдещето е в електричеството" е мотото на кампанията на Формула Е, както и на събитието им с болиди в Гренландия през лятото. Бихте попитали какво може да прави един болид на леда в пределите на втората по големина ледена част в света. Отговорът е: какво друго, освен да прави зрелище.

Лукас ди Граси имаше честта да се качи на Spark SRT_01E, каран през първия сезон на надпреварата, и да бъде в центъра на бъдещ документален филм, който да повиши осведомеността у хората относно глобалното затопляне.

В Маракеш Ди Граси си позволи да се пошегува с новия президент на САЩ и на въпроса дали усилията, които полага той, екипа му и организаторите на Формула Е, ще бъдат достатъчни, пилотът се пошегува: "Определено, след като и Тръмп бе избран за президент".

Ставайки сериозен, той заяви: "Всеки е редно да върши своята работа. Моята е да промотирам електрическата мобилност. Ако успеем заедно да променим нагласите на хората; ако технологиите на нашите партньори продължават да се развиват; ако направим автомобилите по-достъпни, бързи, секси, тогава ще създадем навик и отношение у хората спрямо електрическите коли. Ето защо това, което правим, е наистина важно и съм горд, че съм част от това".

Представяме ви трейлъра от вече готовия филм, прожектиран по време на е-При на Маракеш миналата седмица.  

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти