Jaguar: Електромобилите са неизбежни

Jaguar: Електромобилите са неизбежни

По време на представянето на концептуалния електрически SUV на Jaguar, Йън Хобан, Директор на производствена линия в Jaguar Land Rover каза нещо, което всички знаем, но може не сме готови да приемем напълно: "Електромобилите са неизбежни".

Да, така е. Бъдещето на автомобилостроенето и на моторния спорт е в батериите и електричеството. Затова в шампионата на ФИА - Формула Е, днес можем да видим всички пилоти, които едно време гледахме във Формула 1. Да, звукът е различен; да, колите са различни; но състезанието си е състезание.

"Автомобилите с нулеви вредни емисии са вече тук и ще останат, а I-PACE е на предната линия на революцията в електромобилите.С по-нататъшното развитие на инфраструктурата за зареждане в глобален мащаб - и с пробег, който ще е достатъчен, за да зареждат повечето хора веднъж седмично - автомобили като I-PACE ще накарат водачите да оценят факта, че електромобилите могат да бъдат достатъчно пълноценни и практични, за да се използват в ежедневието", завършва Хобан.

ТРАНСФЕР НА ТЕХНОЛОГИИ: ФОРМУЛА E

Jaguar притежава гордо наследство от редица успехи в моторните спортове; автомобили на компанията са печелили ендюрънс шампионата „24 часа на Льо Ман" забележителните седем пъти. Чрез участие в състезания Jaguar създава за пръв път и развива нови технологии - от дисковите спирачки до редица аеродинамични характеристики.

Шампионатът Формула E вече предлага изпитателен полигон за състезания с електромобили и инженеринг на ефективността. Серията се провежда по улиците на най-големите градове в света, като се използват стандартизирано шаси и батерия, но се дава възможност на отборите да се състезават със свои електромотори, уреди за управление и транмисии.
Шампионатът ще ускори развитието на бъдещите електрически силови агрегати.
Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти