Валентино Роси - вдъхновение за Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че се намира в най-добрата си форма, откакто е във Формула 1 въпреки, че е останал в сянка, и успехите, които демонстрира Валентино Роси в MotoGP, са вдъхновение за него.

На 35 години и с 15-и сезон в най-скоростната надпревара Алонсо не се чувства като ветеран, който започва да губи формата си. Вместо това пилотът на Макларън се кълне, че се чувства най-силен в кариерата си, защото може да комбинира таланта си с опита и уменията си да извлече най-доброто от колата.

"Не смятам, че моето време във Формула 1, е приключило. Карам на най-доброто ниво и познавам болида по-добре, дори и технически, което ми позволява да достигна лимита си с него. Това, което прави Валентино, е вдъхновение за мен. След няколко години, в които не участваш в шампионата, но продължаваш да се развиваш и знаеш, че рано или късно ще покажеш отново таланта си – това е Роси в момента. Един състезател трябва да вярва в себе си и когато намери мотора или болида, който изкарва най-доброто от него, тогава ще бъде на върха. За две или три години не забравяш как да управляваш машината, нито пък усещането на пистата", сподели Алонсо.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти