Porsche разкри детайли около производството на първия си електромобил

Porsche се подготвя за старта на производството на първия си напълно електрически модел – Taycan - със серия от мерки, които определено да вкарат немския конструктор на спортни коли в електрическата ера. В момента Porsche инвестират шест милиарда евро и наемат повече от 1 200 нови служители за основната си фабрика. Освен това компанията обещава да даде началото на невиждана по рода си производствена кампания и нарича сградата си в предградието на Щутгарт Зуфенхаусен "завод в завода".

Целият процес по производството и сглобяването на частите на електрическия модел ще се случва без да се отделя въглероден диоксид. Целта на Porsche е за в бъдеще всичките й фабрики да не отделят въглероден диоксид и да не нарушават по никакъв начин околната среда.

От отдела за продукция и логистика на Porsche заявиха, че те ще бъдат първият производител, който използва безпилотни системи, за да транспортира автомобилите си при напускането им на производствената линия.

Porsche работят и върху създаването на нови литиево-йонни батерии. Компанията обещава, че зареждането им за около четири минути ще е достатъчно за пробег от 100 километра.

Колкото до служителите, моделът Taycan е един от създателите на най-много работни места в историята на Porsche.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти