Япония за малко бе на първо място, за малко бе аут от Мондиала, но се промъкна напред заради по-малко картони (видео)

Япония се класира за 1/8-финалите на Световното първенство в Русия по изключително драматичен и щастлив начин, след като загуби с 0:1 от Полша в последния си мач от Група "Н", но въпреки това се класира на второ място единствено благодарение на факта, че отборът има два жълти картона по-малко в сравнение със Сенегал. Всички останали показатели между азиатския и африканския тим, който загуби днес от Колумбия, са абсолютно равни и така дисциплинарният критерий за първи път се оказа с такава огромна тежест.
Иначе Полша спечели първата и единствената си победа на Мондиал 2018 благодарение на гола на Ян Беднарек в 59-ата минута. Това обаче едва ли ще успокои поляците, които си тръгват от Световното първенство като последни в групата, въпреки че бяха считани за един от фаворитите в нея. @@@

Акира Нашино беше направил цели шест промени в своя състав в сравнение с двубоя със Сенегал. Само Кавашима, Нагатомо, Шибасаки, Хироки Сакай и Мая Йошида запазиха местата си.

Пет корекции пък бе предприел Адам Навалка. Фабиански, Йедържчик, Гросицки, Глик и Курзава започнаха като титуляри. Роберт Левандовски отново водеше атаката, а халфът на Лудогорец Яцек Горалски запази титулярното си място.

A Още във втората минута към Усами бе отправено опасно извеждащо подаване, но Фабиански излезе и изчисти на границата на наказателното поле. Последваха минути, в които не се случваше нищо интересно, като Полша владееше малко повече топката, но това не водеше до нищо. След десетата минута японците се раздвижиха и започнаха да създават по-интересни положения пред вратата на Фабиански. Първо Оказаки стреля неточно с глава след пробив на Нагатомо отляво. След това последователно Муто и Сакай нанесоха точни удари от границата на наказателното поле, но Фабиански спаси. @@@ Японците отговориха мигновено с пробив на Усами и удар от малък ъгъл, но тук Фабински се намеси добре, спасявайки и третия точен удар към своята врата. В 54-ата минута Кавашима отново се намеси добре, след като излезе напред и пресече опасно центриране на Гросицки към Зелински. В 74-тата минута Левандовски пропусна страхотна възможност да удвои аванса на поляците. Гросицки центрира отдясно при една контраатака на "бяло-червените", но нападателят на Байерн стреля високо над вратата. Японците разчитаха, че до края статуквото ще се запази и не предприемаха никакви рискове, задържайки топката в центъра. Гледката бе нелепа, но този план в крайна сметка успя, тъй като резултатът и в другия мач не се промени и Япония се класира на 1/8-финал, където ще срещне Англия или Белгия. ЯПОНИЯ (4-4-2): Кавашима, Х. Сакай, Йошида, Макино, Нагатомо; Г. Сакай, Шибасаки, Ямагучи, Усами (65'-Инуи); Муто (82'-Хасебе), Оказаки (46'-Осако) ПОЛША (4-2-3-1): Фабиански, Йедържчик, Беднарек, Камил Глик, Бережински, Горалски, Криховяк: Курзава (79'-Пешко), Зелински (72'-Теодорчик), Гросицки; Левандовски ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ТУК! ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ЯПОНИЯ ТУК! ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ПОЛША ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти