Женя Гребенников благодари на Тренто

Френският национал Женя Гребенников се сбогува с Итас Трентино (Тренто) след два сезона. Либерото направи това с емоционално послание в социалните мрежи. Според информацията 29-годишното либеро ще играе за Лео Шуус (Модена). 

"Дойде време да благодаря на клуба, на феновете, съотборниците ми, треньорите и всички служители. Трябва да призная, че понякога ми е по-лесно да се изразя писмено, отколкото устно, така че ще се възползвам от това послание. Защото емоциите, които ме накараха да живея истински, ще бъдат "записани" завинаги в паметта ми. Тренто, ти ме накара да порасна както от спортна, така и от човешка гледна точка. Благодарение на всички вас научих много! Двете години, прекарани тук, са повратен момент в кариерата си. Получих повече, отколкото очаквах. Винаги ще съм благодарен. 

 Вашата подкрепа, вашата всеотдайност и умението да изслушвате бяха движещата сила за мен през тези две години. Благодаря, че ме накарахте да се развивам. Вие бяхте стълбът на моята кариера. Ще се видим скоро за нови приключения. Нека не забравяме, че в Тренто винаги ще има слънце." 

С италианския гранд либерото спечели спечели Световното клубно първенство през 2018 г., както и отличието за най-добър на поста в надпреварата. С Гребенников Тренто вдигна и Купата на CEV. 

Три сезона французинът игра за Кучине Лубе (Чивитанова), а преди това е носил екипите на френския Рен и германския Фридрихсхафен.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти