Радо Стойчев: Искрено се надявам да имам Матей Казийски в отбора си

Радо Стойчев: Искрено се надявам да имам Матей Казийски в отбора си

Българският наставник на италианския Калцедония (Верона) Радостин Стойчев говори за бъдещите си очаквания за старта на новия сезон в Серия А, за за волейбола и новите попълнения на клуба си.

10 Матей Казийски се завърна с 23 точки и победа за Верона в Италия

“Италия изживява безпрецедентна криза, след като бе обхваната от пандемията от коронавирус. Волейболът също не бе подминат. В цяла Европа тенденцията е за намаляване на заплатите с 20%, 30%”, заяви Радостин Стойчев в интервю за “Арена Спорт” по БНТ.

10 Матей Казийски се завърна с 23 точки и победа за Верона в Италия

“Планът е новият сезон в Сепия А1 да започне на 8 септември, но ще видим какво ще се случи точно”, добави Радо Стойчев.

10 Матей Казийски се завърна с 23 точки и победа за Верона в Италия От Верона обявиха задържането на Аспарух Аспарухов
От Верона обявиха задържането на Аспарух Аспарухов
“Много от отборите в Италия не избързват със селекцията за догодина. Всички искат да са сигурни в размера на заплащането. Аспарух Аспарухов има договор с Верона и той оставо в клуба.

Искрено се надявам да имам Матей Казийски в отбора си. До 2 седмици ще имаме ясното по въпроса”, добави българският старши треньор на Калцедония.

“Друг голям проект са финалите на Суперкупата на Италия, които трябва да се играят на открито в “Арена ди Верона” през последната седмица на август. Така може да се даде по прекрасен начин старта на шампионата. Ако това се случи, ще бъде страхотен импусл за нашия отбор и волейбола по света”, заяви Радо Стойчев пред кореспондентът на БНР в Италия Елена Шаханова.

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички