Филипо Ланца напуска Перуджа по "треньорски избор"

Филипо Ланца напуска Перуджа по "треньорски избор"
Италианският волейболен национал Филипо Ланца напуска със сигурност местния гранд Сър Сейфти Конад (Перуджа). За това призна лично спортният директор на клуба Стефано Речине в интервю за местната телевизия Umbria 24.
Филипо Ланца отива в полския Ресовия?
Филипо Ланца отива в полския Ресовия?

"Все още имаме важен пост за попълване, не разкривам нищо ново. Филипо Ланца напуска. Ситуацията е сложна, не бих искал да отивам твърде далеч, но това е треньорски избор. Той се справя добре в Перуджа. Когато треньорите правиха новите програми, нормално той изрази желание да остане, но това е треньорски избор споделен между клуба и старши треньора. Промени се правят постоянно, това се случва и с мениджъри, треньори, играчи. Може да изглежда справедливо или не, правилно или грешно, но това е положението", обясни Речине.

29-годишният посрещач игра последните два сезона игра за Перуджа, а преди това бе 7 години част от Тренто. В момента въпросът е къде ще продължи кариерата си Филипо Ланца. Възможностите пред посрещачът не са много, тъй като повечето отбори в Италия са почти оплектовани за новия сезон и с точни бюджети. Вариантите пред Ланца могат да бъдат Монца, Равена, Падуа или Сора, както и трансфер в чужбина. Преди дни се появи слух за интерес към него от полския Асеко Ресовия (Жешув), където наставник ще е италианецът Алберто Джулиани.

Перуджа обяви трансфера на Тер Хорст
Перуджа обяви трансфера на Тер Хорст

В същото време в Перуджа през новия сезон ще разчитат на посрещачите Вилфредо Леон, Олег Плотницкий, както и на новото попълнение Тийс Тер Хорст.

Колажи: volleyball.it

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти