Безгрешен Ливърпул завърши годината с поредна победа (видео)

Ливърпул записа десета поредна победа в първенство, след като надделя с 1:0 над Уулвърхамптън на "Анфийлд". Мърсисайдци трябваше да се потрудят срещу тима на Нуно Еспирито Санто, който бе сериозно предизвикателство. Единственото попадение в мача реализира Садио Мане в 42-ата минута. В самия край на първата част гол на "вълците" бе отменен след разглеждане с ВАР. Тимът на Юрген Клоп записа 50-ти пореден домакински мач в първенството без загуба. Само два отбора са го правили преди това - Челси (86 мача между 2004 и 2008 г.) и Ливърпул (63 в периода 1978-1980). Освен това мърсисайдци записаха 17-а поредна победа във Висшата лига като домакин. Те са спечелили 27 от последните си 28 шампионатни срещи.

"Червените" ще започнат 2020 г. с преднина от 13 точки пред втория Лестър, като са изиграли мач по-малко. Днес те играха с емблемата на световен клубен шампион на екипите си за първи път, а това ще е и едиственият път в първенството.

Клоп направи само една промяна от победата над Лестър преди три дни, като пусна Адам Лалана на мястото на Наби Кейта. В тима се усети умора през второто полувреме. За разлика от германеца Еспирито Санто бе направил четири промени. Уулвс имаше предимство към края, когато в игра се появиха основните атакуващи играчи.

Ливърпул започна в типичния си стил, като от самото начало заигра на високи обороти и обсади вратата на съперника. Още в четвъртата минута Салах засече остро подаване на Александър-Арнолд. Египтянинът бе на отлична позиция, но прати топката над вратата. По-късно отново той бе изведен в наказателното поле. И двата му опита да стреля бяха блокирани, но и преди това му бе свирена засада.

Постепенно Уулвс започна да играе малко повече с топката и изнесе играта. Това обаче позволяваше на домакините да правят бързи атаки. При една от тях Мане отклони топката с глава към Салах, който стреля от воле, но ударът не бе силен и отиде право в ръцете на Патрисио.

Неуверена намеса на Алисон можеше да даде възможност на гостите, но подаването на Моутиньо се отклони от Нето и не се стигна до удар. Положенията пред другата врата продължаваха. Изстрел на Мане бе блокиран, а удар с глава на Фирмино мина покрай вратата.

1:0 - Мане (42)

ЛИВЪРПУЛ:

Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Лалана, Хендерсън, Вайналдум, Салах, Фирмино, Мане

УУЛВС:

Патрисио, Дендонкър, Коуди, Бенет, Килман, Невеш, Моутиньо, Джони, Нето, Винагр, Жота

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО СТАТИСТИКА МИНУТА ПО МИНУТА КЛАСИРАНЕ

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти