Ето как Фирмино се успокои, за да започне пак да вкарва

Ето как Фирмино се успокои, за да започне пак да вкарва

Роберто Фирмино заби четири гола в последните три срещи на Ливърпул, но преди това беше изпаднал в криза откъм попадения. Мениджърът му Юрген Клоп сподели как е успял да го успокои.

“Един журналист ме запита защо Боби не вкарва и чак тогава аз осъзнах това - обясни Клоп. - Когато се замисля за него, не обръщам внимание на това дали реализира, или не. Просто мисля колко ни е важен той. Наскоро двамата проведохме кратък разговор, защото за първи път, откакто го познавам, Боби ми изглеждаше леко загрижен. Обясних му, че не ме интересува колко гола е вкарал, защото той е нашата “връзка” между линиите. Фирмино е много важен със своята позиция на терена и начина си на игра, който е много специален.
След единия си гол срещу Лестър в четвъртък бразилецът се затича към треньора и се хвърли да се радва с него. “По принцип няма нужда всеки път да идва при мен, но сега той усети, че явно аз съм достатъчно спокоен, че да го оставя на терена в тези мачове. А аз в нито един момент не съм обмислял нещо друго, но той реши, че трябва да ми благодари. Това беше”, коментира Клоп.

VIDEO

Още от Футбол свят

Виж всички