Ракетата се сравни с Джеф Безос

Мегазвездата на снукъра Рони О'Съливан сподели, че е свалил напрежението от себе си край зеленото сукно, разнообразявайки собствените си бизнес интереси – също както основателя на Амазон и мултимилиардер Джеф Безос.

О‘Съливан е петкратен световен шампион, но и автор на три криминални новели, две автобиографии и книга за хранене, озаглавена „На върха на играта ти“. 44-годишният състезател е фаворит почти винаги, когато влезе в залата, но споделя, че не се страхува от евентуално отпадане, защото снукърът не е единственият му интерес.

"Успях да се разнообразя в последно време и започнах да поглеждам и извън снукъра. Всичко, което правих досега, бе да играя снукър и по един или друг начин подхождах към спорта, както Джеф Безос подхожда към бизнеса. Той бе най-успешният бизнесмен в света. Аз се превърнах в най-успешния играч на снукър на планетата. И двамата имаме сходни качества, които ни правят успешни и си мисля, че трябва да приложа това и в други сфери от живота ми като бягането и готвенето. Аз съм от този тип хора, които си казват "Ако искам да го направя, трябва да го направя по най-добрия възможен начин" и мисля, че с тази настройка, човек може да постигне много неща. Така че, разнообразявайки се и поглеждайки към други занимания, осъзнах, че има много повече неща в живота на човек от това просто да играе снукър", казва Ракетата.

О'Съливан е един от най-успешните играчи в историята на снукъра с повече от 11 млн. паунда от наградни фондове, спечелени по време на кариерата, които не включват приходите му от други проекти извън спорта. БГНЕС

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти