Байерн сгази Майнц 05 за половин час и излезе начело (видео)

Байерн (Мюнхен) не сгреши и срещу Майнц 05, с което излезе начело в Бундеслигата. Шампионите надвиха съперника с 3:1 като гости в среща от 20-ия кръг, с което вече са в серия от шест победи за първенство. Освен това Байерн постави нов клубен рекорд - 57 изстрела в мрежата след 20 срещи.

Баварците си свършиха работата още преди първия половин час с три попадения, дело на Роберт Левандовски (8’), Томас Мюлер (14’) и Тиаго Алкантара (26’). В края на полувремето домакините върнаха един гол чрез Джери Сейнт Жуст (45’).

Гостите видимо спестиха сили, като през второто полувреме оставиха тима на Майнц да бъде по-активният. Това със сигурност е част от стратегията на тима, защото през идната седмица му предстоят двубои с Хофенхайм за Купата на Германия и дерби с Лайпциг за първенство.

За пореден път бразилският национал Филипе Коутиньо не беше титуляр за баварците. Леон Горетцка и Жером Боатенг, които през седмицата се сбиха на тренировка, започнаха от първата минута. Намиращият се в много силна форма Иван Перишич отново беше предпочетен през Серж Гнабри. СТАТИСТИКА ОТ МАЧАКЛАСИРАНЕ

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти