Задава се нов рекорд! Дори папата ще може да гледа Бундеслигата днес

Подновяването на германското футболно първенство почти сигурно ще доведе и до поставянето на нов рекорд, сигурни са от Sport Bild. Зажаднелите фенове по целия свят с интерес ще наблюдават днешните шест мача от Първа Бундеслига, като бисерът сред тях е Борусия (Дортмунд) - Шалке 04 от 16:30 часа. В момента най-гледаният двубой в историята на германския елит е Байерн (Мюнхен) - Борусия (Д) от април 2019 г. Тогава срещата беше излъчвана пряко в 203 страни на планетата. Стотици страни са заявили интерес да транслират картина от германските стадиони. Срещите ще бъдат предавани пряко дори във Ватикана и Британските вирджински острови, които са с население от едва 30 000 души.
Бундеслигата се завръща

SKY пуска за безплатно гледане мачовете в Германия, за да могат феновете да си стоят по домовете. Страхът от евентуално струпване на привърженици около стадионите е един от големите страхове на здравните власти.

Преди дни шефът на Байерн Карл-Хайнц Румениге предположи, че може би милиард фенове по света ще наблюдават сблъсъците от Бундеслигата посредством различни платформи.

Още от Футбол свят

Виж всички