Добър мач на Везенков, но Олимпиакос не можа да спре Шейн Ларкин (видео)

Българският национал Александър Везенков бе един от най-добрите за Олимпиакос, но това бе без никакво значение за гръцкия тим, който загуби със 79:91 при гостуването си на лидера в класирането на Евролигата Анадолу Ефес.Везенков завърши мача с 10 точки, 4 борби и 1 асистенция, но нито той, нито който и да е от съотборниците му бяха в състояние да спрат гарда на турския тим Шейн Ларкин, който реализира 40 точки. 30 от тях дойдоха от зоната за три точки, като Ларкин бе точен при 10 от 15-те си опита и изравни рекорда на турнира за най-много вкарани стрелби от далечно разстояние. 

Бившият гард на Далас и Ню Йорк получи и нужната помощ от съотборниците си, като Тибор Плайс вкара 13 точки за победителите, Василе Мичич добави 12, а с 11 остана Брайън Дънстън. За Олимпиакос, който спечели единствено последната четвърт на срещата, най-резултатен с 14 точки бе Октавиъс Елис, а 11 точки прибави Дуайт Байкс.

За Анадолу това бе победа номер 24 в 28 мача, докато Олимпиакос е на 11-а позиция с 12 победи и 16 загуби. В другия мач от деня, завършил досега, руският Химки победи с 82:68 турския гранд Фенербахче.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти