Креспо препъна Ривър, Марадона се спаси

Тимът на Ривър Плейт пропусна уникална възможност да се доближи още повече до титлата на страната. "Милионерите" стигнаха само до 1:1 в домакинството си срещу Дефенса и Хустисия в мач от предпоследния 22-и кръг на първенството. Пред пълните трибуни на "Монументал" играчите на Марсело Гаярдо стигнаха до точката след точно изпълнена дузпа на Хуан Кинтеро в 65-ата минута.

През първата част гостите поведоха с гол на Лучеро в 23-ата минута. "Жълто-зелените" са водени от легендарния нападател Ернан Креспо, който тръгна към големия футбол от гранда от Буенос Айрес. Именно поради това той бе награден от "червено-белите" преди срещата и получи аплодисментите на публиката. Ривър Плейт пропусна няколко възможности преди почивката, а след изравняването на Лукас Прато изпусна сам срещу вратаря да донесе пълен обрат.

Точката обаче остави "милионерите" на върха в класирането с актив от 46 точки.

Така 90 минути преди края на сезона финалиста от Копа Либертадорес води с точка пред Бока Хуниорс, който се надява на грешка на вечния съперник, за да стигне до титлата, която Ривър гони от 2014 година.

"Червено-белите" гостуват на Атлетико Тукуман, където при успех ще станат шампиони, но при при равенство или загуба, а в същото време успех на Бока Хуниорс на "Бомбонера" срещу Химнастия ла Плата на Диего Марадона ще гарантира титла на "генуезците". Тимът на Дон Диего пък вече си гарантира оставане в елита на Аржентина след труден успех с 1:0 над Атлетико Тукуман.

Още от Футбол свят

Виж всички