Божигол за френската кухня: Джобът празен и стомахът празен

Франция е над всички от страните в група “D” на Европейското първенство откъм качество на храна според Лео Бианки и Валери Божинов. Своите доводи те изложиха в рубриката на Sportal.bg и Woman.bg “Кулинарна офанзива”. Там са още Полша, Нидерландия и Австрия.

“Във Франция има този стил на готвене, в който работят с повече мазни неща”, обясни Лео Бианки.

“Ако сте в Нидерландия пък, пробвайте нещо с марихуана, която е позволена - например кексчета. Но ако някой си мисли, че има ефект, да знае, че няма такъв, защото тази трева не е толкова силна. А и да знаете, че не е толкова вкусно”, продължи Лео.

“Поляците, покрай папата, са направили паста, която много прилича на италианските равиоли. Имат хубави супи. Австрия, може би с Швейцария, прави най-хубавите десерти. За там да не забравяме виенски шницел, който е върхът. Като цяло на Франция и Австрия им даваме най-много точки за храна”, обобщи той

Валери Божинов също отличава френската кухня, макар да не е напълно доволен от нея. “Кухнята на Франция е малко странна. Лошото е, че джобът изпразнен, но и стомахът празен. Все пак в тази група, откъм храна, Франция е Шеф Първи”, коментира Божигол.

Вижте тук още за кулинарните двубои с Лео Бианки и Валери Божинов

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички