Белгия ще участва с 25 играчи на Евро 2024

Селекционерът на Белгия Доменико Тедеско ще вземе 25 играчи на Европейското първенство по футбол, след като реши да не добавя допълнително име към отбора, въпреки че повика двама млади футболисти да тренират през последната седмица. Белгия вече посочи 25 играчи - един по-малко от позволения брой за турнира в Германия - но покани Арне Енгелс и Мандела Кейта да тренират с отбора тази седмица, което предизвика спекулации, че един от тях може да бъде добавен до крайния срок в петък в полунощ. Но Тедеско потвърди, че нито един от тях няма да отиде на турнира.

"Решихме да отидем на Европейското първенство с 25“, каза той на пресконференция. "Всичко е свързано с отборния дух. Не исках да разочаровам млад играч. Винаги съм бил наясно, че ще отидем в Германия с 25", добави Тедеско.

Това се случва, въпреки че треньорът потвърди, че защитниците Ян Вертонген и Артур Теате все още са под въпрос заради контузии. 37-годишният Вертонген, който е рекордьор по мачове за националния отбор на Белгия със 154 мача, се бори с контузия в слабините, докато левият бек Теате има контузия в глезена.

"Няма да мине много време преди Вертонген да се завърне. Разбира се, не му е лесно да бъде настрани, но той е важен играч в нашата селекция“, каза Тедеско, потвърждавайки, че Теате ще отсъства още известно време.

Тедеско потвърди, че Кун Кастеелс ще бъде първи избор за вратар, след като Тибо Куртоа от Реал Мадрид бе оставен извън състава. Кастеелс ще играе в последния контролен мач срещу Люксембург в Брюксел в събота, а също и на Евро 2024. Първият мач на Белгия на Евро 2024 е срещу Словакия във Франкфурт на 17 юни.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички