Саутгейт обясни за Хендерсън, Рашфорд и Дайър

Саутгейт обясни за Хендерсън, Рашфорд и Дайър

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обясни мотивите си за решението да остави извън разширения състав за Евро 2024 играчи като Джордан Хендерсън, Маркъс Рашфорд и Ерик Дайър, които бяха важна час от отбора в последните години.

“Разбира се, имаше някои трудни решения. Говорим за много важни играчи, които останаха извън състава. По отношение на Маркъс Рашфорд мисля, че в неговата зона има други футболисти, които направиха по-силни сезони. Просто е. Джордан Хендерсън направи всичко възможно. Определящият фактор беше контузията, която получи по време на последния лагер с националния отбор. След това пропусна пет седмици и не успя да върне интензитета си. Беше трудно решение. Той е фантастичен професионалист и изключителна личност. Ще липсва.

Саутгейт залага на млад състав за Евро 2024: Куанса и Мейну са в списъка, а Хендерсън, Рашфорд и Стърлинг са аут
Саутгейт залага на млад състав за Евро 2024: Куанса и Мейну са в списъка, а Хендерсън, Рашфорд и Стърлинг са аут

Люк Шоу се изправя срещу времето. Той пропусна много мачове. Вероятно му дадохме повече време, отколкото по принцип бихме направили, защото беше първият ни избор за тази позиция. Говорих с него и медицинския щаб, поддържахме връзка и с Манчестър Юнайтед. Не съм сигурен в момента колко реалистично е участието му. Трябва да кажа, че все още е далеч.

Ерик Дайър игра много добре за Байерн и знам, че в клуба са много доволни от него. Гледаме всеки мач. Той игра добре и в Шампионската лига. В момента се намира точно зад момчетата, които избрахме.

Дали съставът е по-добър в сравнение с последните турнири? Вероятно ще мога да преценя, когато сме готови с финалната група. Определено имаме много повече възможности в атака", заяви Саутгейт по време на днешната си пресконференция.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички