Щайнер към Ферари: Не ме търсете!

Шефът на Хаас във Формула 1 Гюнтер Щайнер отсега предупреди Ферари, че ако големите босове на компанията решат да уволнят Фредерик Васьор, то да не го търсят за свободното място в Маранело. Италианецът ръководи Хаас от дебюта на американския тим във Формула 1 през 2016 година, но всъщност Щайнер е в основата на проекта, стартирал през 2014 и той има решаващата роля за това Хаас да си партнира с Ферари и Далара. А според списание Аутоспорт, дори днес Щайнер, лично интервюира всеки новопостъпващ на работа в Хаас.

“Много съм щастлив в Хаас и нямам амбиции да ходя никъде другаде - обясни Щайнер пред списание Bild. - Искам да си довърша работата тук, така че дори не мисля по тази тема в момента. Не искам да ходя във Ферари или в Мерцедес.”

Щайнер обаче уточни, че никога досега не си е поставял цели, които да изпълнява в рамките на 5-годишен план, съответно няма представа къде ще бъде след 5 години.

Хюлкенберг: Хаас трябва да промени фокуса си
Хюлкенберг: Хаас трябва да промени фокуса си

“Никога не съм правил 5-годишни планове - потвърди италианецът. - В дългосрочен план искам да се пенсионирам. Вече не съм много млад.”

Щайнер: Формула 1 не може да пренебрегне проблема с изпреварванията
Щайнер: Формула 1 не може да пренебрегне проблема с изпреварванията

Сега Щайнер е на 58 години, а най-възрастен сред тим шефовете е Франц Тост - на 67 години, като той ще се пенсионира в края на тази година.

Мекис сменя Тост в Алфа Таури
Мекис сменя Тост в Алфа Таури

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти