Министър Лечева откри обновена база в Свищов

Министър Лечева откри обновена база в Свищов

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева посети Свищов по повод официалното откриване на обновената сграда на спортна база "Академик". Модернизацията на обекта стана възможно благодарение на Министерството на младежта и спорта, което осигури 450 хиляди лева за първи етап от проект за основен ремонт, реконструкция на трибуни и благоустрояване на стадион "Академик".

С финансирането е извършена "Модернизация и въвеждане на енергийна ефективност на административно-спортната сграда", а в следващия етап предстои да се извърши реконструкция и модернизация на терена на футболното игрище, трибуните и инфраструктурата на самия стадион.

Министър Лечева беше посрещната под звуците на фанфарен оркестър "Акорд" към СУ "Димитър Благоев", множество деца, родители и граждани на Свищов. В словото си към нея кметът Генчо Генчев подчерта, че за последните 40 години спортна база "Академик" за първи път получава финансиране за ремонт от Министерството на младежта и спорта, което е изключително ценно за развитието на подрастващите и спорта в Свищов.

Думата в знак на признателност, за реализирането на проекта и подкрепата на Министерството на младежта и спорта, взеха също председателят на УС на ОФК "Академик" Свищов Емил Перушанов и председателят на Зоналния съвет на БФС – Велико Търново Бончо Генчев, който беше специален гост на събитието.

Лентата на обновения обект Весела Лечева преряза заедно с кмета на Свищов и Георги Манзаров, баща на злощастно загиналата футболна надежда на Свищов Юлиян Манзаров. След като разгледа модернизираната сграда, министър Лечева облече поднесения ѝ символичен подарък – тениска на ОФК "Академик" Свищов и поздрави по повод 1 юни всички детски футболни отбори, които участваха в ежегодния Турнир за Купата на кмета, проведен днес в Свищов.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти