Зак Браун: Ландо Норис не може да си тръгне

Шефът на Макларън Зак Браун обясни, че в договора на звездата на тима Ландо Норис няма клауза за предсрочното му освобождаване. Причината за това уточнение са набиращите скорост слухове, че британецът може да си потърси друг тим, тъй като представянето на Макларън се влошава и отборът е заплашен от криза, от която може да излезе след 2-3 години.

Норис има договор с Макларън до края на сезон 2025, но в британската преса на няколко пъти вече се появява информация, че той е големият фаворит за мястото на Люис Хамилтън в Мерцедес, ако 7-кратният световен шампион реши да напусне спорта.

Браун поясни, че Норис няма възможност да си тръгне предсрочно, но може да реши да преподписва с отбора, ако представянето на Макларън не се подобри в близко бъдеще.

Перес: На пистата имаше безумен трафик
Перес: На пистата имаше безумен трафик

„Всички ние сме тук, за да побеждаваме – обясни Браун. – Ландо е щастлив в нашия отбор, той вижда прогреса ни, той е истински екипен играч. Все още имаме време, за да му докажем, че можем да му осигурим автомобил, с който той да побеждава.”

В Мелбърн няма да вали до края на уикенда
В Мелбърн няма да вали до края на уикенда

Другият пилот на Макларън този сезон е дебютантът Оскар Пиастри, като заради него предсрочно от договора му с тима беше освободен Дениъл Рикардо, който сега е резервен пилот в Ред Бул.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти