Перес: На пистата имаше безумен трафик

Подобно на Макс Верстапен, другият пилот на Ред Бул Серхио Перес също остана недоволен от случилото се в първите две свободни тренировки за Гран При на Австралия днес. Мексиканецът има сериозни основания да недоволства, тъй като на няколко пъти по-бавни пилоти на състезателната траектория проваляха бързите му обиколки с меките гуми.

Във втората сесия Перес загуби две такива обиколки, като едната беше с два рекордни сектора и малко преди края й Серхио застигна няколко коли, които бяха запушили цялата писта.

Заради смущения в GPS системата в първата тренировка тя беше прекъсната, тъй като отборите останаха без информация кой къде е по трасето и стана опасно, а според Перес този проблем сякаш е съществувал и в хода на втората тренировка.

„Беше направо безумно, особено в началото на втората тренировка – обясни Перес. – Безумен трафик, имах чувството, че много от отборите още имат проблеми с GPS системата, истински хаос. В следобедната тренировка не успях да направя нито една чиста и бърза обиколка.”

Верстапен остана недоволен от работата с гумите
Верстапен остана недоволен от работата с гумите

Перес призна, че заради загубеното време днес, в тима ще работят „малко на сляпо” по отношение търсенето на най-доброто темпо на RB19.

Алонсо най-бърз в дъждовната втора тренировка в Мелбърн
Алонсо най-бърз в дъждовната втора тренировка в Мелбърн

„Направихме някои добри промени по колата след първата тренировка, особено що се отнася до поведението й в първия и втория сектори, но заради трафика в третия сектор нямах нито една обиколка – повтори Серхио. – Интересното е, че на мокрото не успях да усетя добре трасето, но на сухо беше страхотно и колата ни вървеше много добре. Остава ни много работа за третата тренировка, но продължаваме малко на сляпо към състезанието, което ще е интересно.”

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти