Гледай на живо

Турнир на 4-те трети лиги финал : Северозапад - Югозапад 0:0

Маркес: Не знам дали ще карам в Аржентина

Марк Маркес призна след катастрофата в Португалия, че все още не знае дали ще стартира в следващото състезание в Аржентина, но допълни, че не това е най-важното за него.

6-кратният световен шампион предизвика падане в началото на състезанието, като събори Мигел Оливейра и Хорхе Мартин, а след инцидента испанецът се появи пред медиите с превръзка на дясната ръка и все още накуцваше. Лекарите потвърдиха, че Маркес е със счупен пръст и натъртено коляно.

„Да, вината за падането е изцяло моя – обясни Маркес. – Причината е, че предното ми колело блокира на спирането. Нямах намерение да атакувам Мартин, тъй като той беше доста по-напред от мен. Колелото блокира, отпуснах спирачката, но моторът вече беше насочен към вътрешната част на завоя. Нямаше как да избегна пилотите пред мен. Това е сериозна грешка от моя страна.”

Остри критики срещу Маркес заради катастрофата
Остри критики срещу Маркес заради катастрофата

Маркес обясни, че тепърва предстои да разбере дали ще стартира в Аржентина през следващия уикенд.

Маркес се размина с леко наказание за удара в Оливейра
Маркес се размина с леко наказание за удара в Оливейра

„Дали ще се състезавам в Аржентина? Не знам, не мога да отговоря в момента. Но това не е най-важното нещо. Важното е, че Мигел Оливейра е добре. Още един пилот падна заради мен, заради моя грешка, това ме кара да се чувствам много зле. Лично му се извиних, както и на тима му. Извинявам се на всички португалски фенове, защото това е тяхното състезание. Не съм искал да допускам такава грешка и да приключа състезанието по този начин”, допълни испанецът.

Маркес и Оливейра с контузии след тежката катастрофа в Португалия
Маркес и Оливейра с контузии след тежката катастрофа в Португалия

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти