Пълен хаос с новите оферти за Манчестър Юнайтед доведе до удължаване на срока

Последните часове от първоначално обявения краен срок за депозиране на вторите оферти за закупуването на Манчестър Юнайтед се превърнаха в пълен фарс. Представители на двамата основни кандидати за клуба – шейх Джасим Бин Хамад Ал Тани и сър Джим Рактлиф, първоначално обявиха, че и двете групи са представили своите нови оферти преди да изтече крайният срок, който бе закован на 23:00 часа българско време. От „Рейн Груп“ обаче впоследствие заявиха, че до този час не са пристигнали официални оферти от върпосните кандидати, които са поискали и съответно са получили удължаване на срока. Според „Скай спортс“ обаче катарските инвеститори твърдят, че на са искали такова удължаване и са били готови навреме да депозират офертата си, но след като са получили предложение за удължаване на срока, са решили да се възползват.

Осем оферти за Манчестър Юнайтед се очакват днес, катарците са решили да откажат конкуренцията
Осем оферти за Манчестър Юнайтед се очакват днес, катарците са решили да откажат конкуренцията

Повечето медии на Острова твърдят, че офертите, които са били подготвили двамата основни кандидати, са били в размер на около 5 милиарда паунда. Според „Сън“ катарците дори са предали офертата си навреме, но след това са я оттеглили, след като срокът е бил удължен.

Различните източници не са единодушни какъв е конкретният нов краен срок. Единствено „Сън“ разкрива, че срокът е удължен с 48 часа и съответно изтича в 23:00 часа българско време в петък. 

Семейство Глейзър продължава да настоява за 6 милиарда паунда за клуба. Дори да не се стигне до тази сума, то със сигурност, ако има сделка, тя ще е рекордна. След като всички оферти от втория кръг пристигнат, а се очаква те да бъдат общо около осем на брой, „Рейн Груп“ ще избере предпочитаното предложение. Инвеститорът, който придобие такъв статут, ще получи достъп до цялото счетоводство на клуба и всички документи. След това двете страни ще преговарят за окончателната цена.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти