Осем оферти за Манчестър Юнайтед се очакват днес, катарците са решили да откажат конкуренцията

Осем оферти за Манчестър Юнайтед се очакват днес, катарците са решили да откажат конкуренцията

Процедурата по евентуалната смяна на собствеността в Манчестър Юнайтед навлиза в най-съществения си етап. Тази вечер в 23:00 часа българско време изтича крайният срок, с който всички кандидати трябва да изпратят вторите си оферти. Според „Скай спортс“ очакванията са преди този срок да бъдат депозирани цели осем предложения. Семейство Глейзър, които са настоящите собственици на 20-кратния шампион на Англия, искат 6 милиарда паунда. Те са намекнали, че ако не получат подобна сума, ще се откажат от пълна продажба и вместо това ще вдигнат капитала на клуба, ще инвестират свежи пари и ще започнат да изплащат дълговете на Юнайтед.

След първия кръг от оферти най-високите предложения са били от порядъка на 4,5 милиарда паунда. Според „Мирър“ инвестиционната група от Катар, зад която стои шейх Джасим Бин Хамад Ал Тани, е решена днес на практиката да откаже останалите кандидати, вдигайки мизата до 5,5 милиарда. Това би означавало, че почти сигурно инвестиционната банка „Рейн“, която ръководи целия процес от името на семейство Глейзър, ще избере офертата от Катар като предпочитана. По този начин екипът на шейха ще получи достъп до цялото счетоводство на клуба и всички документи. След това двете страни ще преговарят за окончателната цена. Ако обаче наистина още днес катарците предложат 5,5 милиарда, това това ще е сигурен знак, че в крайна сметка те ще платят исканите от американците 6 милиарда, което означава, че скоро Манчестър Юнайтед ще има нови собственици. Това може би ще се случи още преди отварянето на летния трансферен прозорец. Сделката пък със сигурност ще счупи рекорда за най-скъпо продаден спортен клуб.

Сър Джим Ратклиф: Няма да плащам глупава цена за Манчестър Юнайтед
Сър Джим Ратклиф: Няма да плащам глупава цена за Манчестър Юнайтед

Другият основен кандидат – сър Джим Ратклиф, вече обяви, че няма намерение да плаща „глупава“ цена за Манчестър Юнайтед. Британският милиардер има много сериозни амбиции за клуба, но със сигурност няма да достигне до споменатата по-горе сума, което ще остави всичко в ръцете на катарците. Според „Дейли Мейл“ сър Джим Рактлиф обаче има своя стратегия и тя е да се обедини в последния момент с някой от другите инвеститори, които са участвали в първия кръг, за да успее да се конкурира с шейх Джасим. 

Колаж: "Скай спортс" 


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти