Микаела Шифрин се чувства "облекчена" след сребърния медал в супергигантския слалом

Микаела Шифрин се чувства "облекчена" след сребърния медал в супергигантския слалом

Американката Микаела Шифрин призна, че се чувства "облекчена", след като спечели сребърния медал в супергигантския слалом на Световното първенство по ски алпийски дисциплини в Куршевел и Мерибел, но не може да остане позитивна заради непрекъснатите въпроси за провала ѝ на Олимпийските игра в Пекин преди година, съобщи АФП.

"Не мислех, че ще съм способна да карам добре на тази писта. Преди старта се борех в главата си – каза Шифрин на пресконференцията след състезанието. – Напрежението още не е отминало, но определено чувствам облекчение сега.

"Последните две-три седмици и цялата минала година трябваше да отговарям на поне сто въпроса за Световното първенство, дали ме е страх, че ще стане като миналата година. Оцелях след Олимпийските игри, така че няма да умра, ако не спечеля медал на Световното първенство. Питат ме постоянно и винаги едно и също и е толкова трудно да се запази баланс, да отговарям и да остана позитивна", каза американката.

В алпийската комбинация в понеделник Шифрин бе на път да спечели златния медал, но само три врати преди края на слалома допусна грешка и напусна състезанието. Това ѝ представяне доведе до много сравнения със случилото се в Пекин преди година, където американката отпадна още в първите маншове на слалома и гигантския слалом, както и в слалома за комбинацията.

Снимки: Gettyimages

Още от Зимни спортове

Виж всички