Санкции грозят и Роберто Манчини

След като стана ясно, че отборът на Манчестър Сити е застрашен от сериозни санкции заради финансови нарушения в периода 2009-2017 г., в последните часове се появи и информация, че един от мениджърите на клуба във въпросния период - Роберто Манчини, също може да попадне под сериозни рестрикции, предава италианският сайт football-italia.net. Обвинението към него, е че докато е бил начело на отбора между 2009 и 2013 г. е подписал тайно споразумение с клуба да получава двойно повече от заявената си заплата.

Журналистът от Times - Мартин Зиглер, описа подробно как английският хегемон от последните години е обвинен за над 100 предполагаеми нарушения на финансовите разпоредби след четиригодишно разследване.

Документи, публикувани от Der Spiegel, показват, че настоящият селекционер на националния отбор на Италия е имал консултантски договор в сянка с базирания в Абу Даби клуб Ал Джазира, който тихомълком му изплатил поне седемцифрена сума за четиригодишния период, в който ръководи “гражданите”. Първият договор на Манчини подписан с Манчестър Сити гарантира основна заплата от 1,45 милиона нетни, като се твърди, че в същото време е получавал от арабския клуб 1,75 милиона паунда на година.

Der Spiegel публикува още и имейли, които изглежда показват как компанията на Манчини - “Italy International Services” е издавала тримесечни фактури на Манчестър Сити, от където след това са били препращани суми към собственика на “гражданите” - Шейх Мансур, който пък от своя страна ги препредавал на Ал Джазира, за да могат да бъдат изплащани на италианския специалист.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички