Официалният отговор на Манчестър Сити: Изненадани сме

Манчестър Сити излезе с официално изявление, чрез което отговори на повдигнатите по-рано обвинения към клуба от страна на Премиър лийг. Ръководството на лигата упрекна „гражданите“ за серия от финансови нарушения, обхващащи дълъг период от девет сезона – от септември 2009-а година до края на сезон 2017/18. Това се случва след разследване, продължило цели четири години. Общо нарушенията са над 100 на брой. Според английските медии Манчестър Сити е заплашен от серия от наказания, едно от които е потенциално отнемане на точки. Възможно е дори изхвърляне от лигата.

Премиър лийг повдигна обвинения към Ман Сити за сериозни нарушения, "гражданите" са заплашени с отнемане на точки и дори изхвърляне
Премиър лийг повдигна обвинения към Ман Сити за сериозни нарушения, "гражданите" са заплашени с отнемане на точки и дори изхвърляне

Сега предстои независима комисия да разгледа всички тези случаи, за които Премиър лийг повдига обвинения на Манчестър Сити. След като тази комисия се произнесе, могат да бъдат наложени съответните санкции на „гражданите“. Или пък клубът да бъде оневинен. 

Ето и позицията, публикувана на официалния сайт на Манчестър Сити:

„Футболен клуб Манчестър Сити е изненадан от разпространението на тези твърдения за предполагаемо нарушаване на правилата на Висшата лига, особено като се има предвид ангажираността на клуба и огромното количество материали, които предоставихме на Премиър лийг по тази тема. Клубът приветства разглеждането на този въпрос от независима комисия, която безпристрастно да проучи изчерпателния набор от неопровержими доказателства, които съществуват в подкрепа на неговата позиция.

Очакваме с нетърпение на този въпрос да бъде сложен край веднъж завинаги“.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти