Аксел Трухчев: Трябва да бъдем по-стабилни в мачовете

Вицешампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) записаха 9-а победа в Efbet Супер Волей след категорична победа над Берое 2016 (Стара Загора) с 3:0 гейма в мач от 13-ия кръг. Ето какво каза пред BGvolleyball.com обявеният за Най-полезен играч (MVP) на мача Аксел Трухчев:

Нефтохимик отнесе Берое в Efbet Супер Волей
Нефтохимик отнесе Берое в Efbet Супер Волей

"Толкова е хубаво, че продължаваме да побеждаваме. Осем поредни победи, изключваме турнира за Купата, където имахме и загуба от Хебър. Чудесно е, че ставаме все по-добри, за да се подготвим за плейофите. Опитваме се непрекъснато да надграждаме, това е важно. Винаги се чувствам прекрасно, когато спечеля наградата за MVP, но първата ми цел във всеки мач е да спечелим, колкото може повече геймове. Както в тази среща - 3:0, да вземем пълния актив от точки. Всеки път, когато спечеля наградата, мисля за дядо ми, затова винаги е хубаво за мен. Но и без наградата е същото, за мен е просто бонус след мача. Най-важното е да побеждаваме, ако може чисто."

Атанас Петров: Това ни е най-добрия мач досега за тази година
Атанас Петров: Това ни е най-добрия мач досега за тази година

"Няма специална, магическа формула за успеха, всъщност трябва да разберем, че сме на финалната права преди плейофите. Първият полусезон беше малко труден, беше важно запишем няколко победи, но сега сме в най-важната част. Не е важно как си започнал, важното е как ще приключиш. Трябва да работим здраво, да покажем, че можем да се справяме още по-добре. Да гледаме трезво на нещата и да продължим да играем така, както трябва да бъде. Трябва да бъдем по-стабилни в мачовете - да сме винаги на високо ниво през цялото време, и да се опитаме да повтoрим същото и в плейофите. Защото подобрението започва от менталната настройка - трябва да бъдем по-агресивни", каза още Трухчев.

Мирослав Живков: Ще направим всичко възможно за следващия мач да излезем с различно лице
Мирослав Живков: Ще направим всичко възможно за следващия мач да излезем с различно лице

"Не е лесно, никога не е лесно, понякога трябва да разберем, че няма място за тъга, спомени и т.н. Защото трябва да бъдеш на върха. Аз се опитвам да бъда такъв, след мача мога да мисля за тези неща, но по време на него мисля само за позитивни неща. Оставям другото настрани, така че когато взема награда, веднага се сещам за дядо. Предстоящият двубой с Монтана със сигурност ще труден. Съотборниците ми ми казаха, че там се играе трудно, но както вече казах - ние искаме да побеждаваме всички, можем да го направим. Зависи от нас, от играта ни. Монтана е наистина много добър отбор, няма да ни бъде лесно, така че трябва да сме подготвени добре и да дадем максимума от себе си. За да спечелим битката."

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Снимки: NVL/Startphoto.bg

Снимки: Startphoto

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти