Перес: Целта ми този сезон е титлата

Серхио Перес започва третия си сезон като пилот на Ред Бул и съотборник на двукратния световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен. На представянето на новите цветове на Ред Бул в Ню Йорк вчера мексиканецът заяви, че целта му през новия сезон ще е световната титла.

“Целта ми е да стана световен шампион, знам, че трябва да съм по-постоянен. Ще направя всичко възможно заедно с моя екип, за да постигнем това през новия сезон”, заяви Перес.

За първи път Серхио коментира и част от проблемите, с които трябваше да се бори през миналата година.

Макс очаква битката за титлата да е с Мерцедес
Макс очаква битката за титлата да е с Мерцедес

“Искам да съм много по-постоянен, да разполагам с по-добра платформа, за да мога да съм бърз на всяка една писта - допълни мексиканският пилот. - Оказа се, че миналата година на няколко пъти с инженерите сме поемали в грешна посока в развитието на настройките на колата, което се отрази на представянето ми. Сега е важно да направим така, че да не жертваме потенциала на колата само за да ми е на мен по-удобно зад волана. Точно това стана миналата година и го разбрахме по-късно в хода на сезона.”

Хорнър обясни за разликата между Форд и Порше
Хорнър обясни за разликата между Форд и Порше

Разбира се, Перес коментира и голямата новина за присъединяването на Форд като партньор на Ред Бул за сезон 2026.

Форд: Връщаме се и заради новите технически правила
Форд: Връщаме се и заради новите технически правила

“Това е много важна новина и много важна промяна за нас, тъй като Форд става наш партньор. Форд е гигантска компания и ще е много силен партньор”, обясни пилотът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти