Киеза с ужасяващ разказ за момента, в който получи тежката си контузия

Киеза с ужасяващ разказ за момента, в който получи тежката си контузия

Крилото на Ювентус Федерико Киеза описа в разтърсващи детайли момента, в който скъса предна кръстна връзка на лявото си коляно в мача срещу Рома на 9 януари 2022 година. Това той направи в документалния филм “Back on Track” (Обратно в пътя), който Amazon Prime Video посвети на възстановяването му от тежката контузия, продължило около 10 месеца.

“Точно щях да изритам топката, когато Крис Смолинг влезе в краката ми и усетих ужасна остра болка в коляното ми. Отначало си помислих, че съм скъсал сухожилие. Паднах на земята и усетих как коляното ми излиза. Лекарят дойде на терена и му казах, че вече не можех да чувствам коляното ми. Край тъчлинията се опитах да ходя, но с всяка стъпка чувах звук. При първата смяна на посоката чух същия звук, но по-силно, сякаш коляното излизаше от ставата, така че се строполих на пода. Докато ръцете ми бяха в косата ми, Лоренцо Пелегрини дойде при мен, а аз му казах: “Потроших го цялото”. Започнах да плача веднага щом лекарят опита някакво движение върху мен, за да провери дали кръстната връзка се държи, или не. Той замръзна и поклати глава. Аз изпаднах в отчаяние и рев. В такива моменти думите са излишни”, разказа Киеза.

Италианският национал също така говори за това как контузията е повлияла на взаимоотношенията му с неговата половинка Лучия. “Излязох с нея за първи път за прощалния мач на Джорджо Киелини. Опознаването ни стана по странен начин. Започнахме да си говорим в началото на миналия януари. Исках да се видя с нея, но точно тогава скъсах кръстната връзка и трябваше да я убеждавам тя да дойде и да ме види. Мислеше си, че се преструвам и искаше да се видим някъде навън. Аз ѝ обясних, че не мога, и в крайна сметка я убедих. Срещнахме се вкъщи и тя разбра, че не можех да мръдна от дивана”, добави той.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички