Община Харманли отпусна стипендии на четирима млади спортисти за изключителни постижения

Община Харманли отпусна стипендии на четирима млади спортисти за изключителни постижения

За изключителни спортни постижения на младите лекоатлети Ирен Саръбоюкова и Божидар Саръбоюков, Община Харманли предоставя месечни стипендии от по 500 лв. за период от 12 месеца. Месечни стипендии от по 250 лв. за същия период се дават и на състезателите по корабомоделен спорт Ангел Панайотов и Пламен Георгиев.

През месец януари 2023 г. на националния шампионат по лека атлетика за мъже „Академик“ в зала, Божидар Саръбоюков достига най-добър резултат в света за сезона в дисциплината скок на дължина и застана начело в световната ранглиста за сезона при юношите. Покрива норматив за Европейско първенство през 2023 г. за юноши под 20 години, което ще се проведе в Израел, като постави национален рекорд за юноши под 20 години. През 2022 г. Божидар печели много златни и сребърни отличия на световни, балкански, международни и национални първенства.

През месец януари 2023 г. на националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки, Ирен Саръбоюкова достига най-добър резултат в света за сезона в дисциплината скок на височина и оглави световната ранглиста за сезона. Тя покри норматив за Европейско първенство през 2023 г. за девойки под 20 години, което ще се проведе в Израел, както и за Световното първенство през 2024 г. за девойки под 20 години. През 2022 г. печели множество златни, сребърни и бронзови медали на европейски, балкански, международни и национални турнири.

Постиженията на брат и сестра Саръбоюкови са следствие на мотивацията, положения огромен труд, дисциплина, лична ангажираност и не на последно място на техния треньор Димитър Карамфилов.

Ангел Панайотов е носител на един златен, пет сребърни и един бронзов медали от Европейския шампионат в Букурещ през 2022 г., където е обявен за най-добър юноша. Печели квота за участие на Световното за 2023 г. , което ще се проведе в Словакия.

Пламен Георгиев е носител на осем златни, четири сребърни и седем бронзови медала на Републиканските първенства от спортния календар на БФКС за 2022 г. в три различни класа. Печели квота за участие на Световното за 2023 г. , което ще се проведе в Словакия.

Предоставяйки стипендиите на нашите млади спортни надежди, Община Харманли застава изцяло в тяхна подкрепа и им пожелава здраве и изключителни постижения.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти