Станаха ясни причините за наказанието на Ювентус

Системните и умишлени нарушения с цел изкуствено увеличаване на капиталовите печалби са в основата на наказанието на Ювентус с лишаване на 15 точки от актива на клуба в Серия "А". Това става ясно от обяснението на съда на Италианската федерация за наложената санкция, разпространено от ANSA.

“Клубът е извършил спортно дисциплинарно нарушение, имайки предвид неговите сериозност, както и повтарящо се и продължително естество. Вината на Ювентус беше констатирана благодарение на документация на клубните директори със стойността на самопризнания, съответните ръкописи, недвусмислените записи и допълнителните доказателства, свързани с укриването на документи или дори манипулирането на фактури. По отношение на санкцията, съдът е взел предвид особената тежест, а също и повтарянето и продължителността на нарушението, както и интензитета и разпространението на осведомеността на ситуацията в разговорите между ръководителите на Ювентус. Впечатляващото количество събрани от прокуратурата на Торино документи подчертава умишлената фалшификация на трансферните операции и относителните стойности”, гласи част от текста от 374 страници, посветен на мотивите за съдебното решение.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички