Димитър Дулчев: Показахме, че можем да играем волейбол на европейско ниво

Очаквам по-добро представяне в реванша, заяви състезателят на бургазлии

Волейболистите на Дея спорт (Бургас) отстъпи на гръцкия гранд Олимпиакос (Пирея) в първия 1/8-финал от третия по сила европейски турнир - Купата на претендентите, изигран в зала "Мелина Меркури".

Ето какво каза пред BGvolleyball.com след срещата диагоналът Димитър Дулчев, който бе най-резултатен в срещата:

Дея спорт без шансове срещу Олимпиакос в първия 1/8-финал на "Чалъндж къп"
Дея спорт без шансове срещу Олимпиакос в първия 1/8-финал на "Чалъндж къп"

"Олимпиакос е отбор с традиции и добре комплектован. В него играят доста класни състезатели, като добавим и домакинството, това наклоните везните в тяхна полза. Имахме хубави моменти, показахме, че можем да играем волейбол на европейско ниво. В някои важни моменти от мача не ни се получиха нещата. Имахме амбиции за по-добро представяне. Ще анализираме играта си и ще се постараем да изчистим грешките."

Георги Братоев пропуснал мача с Олимпиакос заради изкълчен глезен
Георги Братоев пропуснал мача с Олимпиакос заради изкълчен глезен

"Имах шанса да изиграя този мач като титуляр. Доволен съм, че завърших като най-резултатен, но винаги може да бъде по-добре", добави волейболистът.

"Мач с мач не си прилича. Очаквам по-добро представяне в реванша. Вече имаме поглед върху играта на противника, домакини сме, така че съм оптимист. Програмата ни е доста натоварена. С Добруджа играем след 2 дни. Както във всички мачове досега, и в този излизаме за победа", завърши Дулчев.

Още от Волейбол

Виж всички