Гледай на живо

Контролна среща: Арда (Кърджали) - Зоря (Луганск) 1:0

Георги Братоев пропуснал мача с Олимпиакос заради изкълчен глезен

 Изкълчен в последната тренировка преди отпътуването на Дея спорт за гостуването на Олимпиакос от 1/8-финалите на Чалъндж Къп е станал причина за отсъствието на бившия разпределител на националния отбор Георги Братоев. 

Липсата му направи впечатление и се отрази и на представянето на бургазлии, които загубиха с 0:3.

Дея спорт без шансове срещу Олимпиакос в първия 1/8-финал на "Чалъндж къп"
Дея спорт без шансове срещу Олимпиакос в първия 1/8-финал на "Чалъндж къп"

„Георги се контузи. За него беше много болезнено и трябваше да си помага с патерици. Имахме съмнения за счупване, но след скенера опасенията ни се оказаха напразни. От днес (б.р. Вчера) той вече стъпва на върха на пръстите си и дори иска да играе още в неделя срещу Добруджа. Иначе той имаше билет и запазена стая в Атина, но за нещастие стана тази травма“, коментира президентът на Дея спорт д-р Александър Маджуров.

Той също така изрази оптимизъм за шансовете на отбора в реванша срещу Олимпиакос на 13 декември в Бургас. Волейболистите на Дея спорт трябва да победят с 3:0 или 3:1, за да стигнат до „златен“ гейм.

„Стигнем ли до него, значи сме спечелили. Олимпиакос е силен отбор, но видяхме, че не са непреодолими. Играхме прилично, но допуснахме много грешки на сервис. Отрази се и отстъствието на Братоев. Другото отсъствие, което направи впечатление беше това на италианския център Стефано Патриарка. „Той е добре и тренира отлично, но треньорът Венци Симеонов предпочете за този мач да използва Денис Чавдаров“, каза още д-р Маджуров.

Според него лошите резултати на домашната сцена влияят на играчите на Дея спорт, но се надява след серия победи да си върнат настроението и самочувствието. 

„Мач Телеграф“

Още от Волейбол

Виж всички